Werk in opdracht

Voor een veegschoon huis

Wie zijn wij

Werk in Opdracht is in 1996 ontstaan als eenmanszaak van Ruud Antonisse. Ruud is de oprichter directeur van Stichting Het Juttersdok. Deze stichting is in 1993 opgericht met als doel jongeren kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Mensen belden regelmatig met de vraag of Juttersdok ook hele inboedels ophaalde en of dan ook de vloerbedekking verwijderd werd. Omdat de Stichting als doelstelling heeft 'ruimte geven om te werken' leek dit in eerste instantie een kans om vanuit de Stichting meer geld te verdienen om zodoende meer werk te genereren voor de 'Jutters'. Echter na een aantal woningen was duidelijk dat de Jutters niet de kwaliteit van werk konden bieden die nodig is. Medewerkers dienen hierin te worden opgeleid.  Het is fysiek zwaar en risicovol. Je moet rekening houden met bepaalde veiligheidsaspecten en de ene vloer zit bijvoorbeeld wat beter gelijmd dan de andere aan de vloer. Soms liggen er wel 4 lagen vloerbedekking. En de woning van iemands moeder of vader veegschoon opleveren dient met respect en zorg plaats te vinden. 
 
Ruud Antonisse bedacht een corridor richting betaald werk, waarbinnen Jutters werden opgeleid tot bijrijder/chauffeur. Binnen Juttersdok Kringloop worden de Jutters, die dit kunnen en willen, naar regulier werk geleid. Werk in Opdracht is een van de uitstroom mogelijkheden. Juttersdok wordt ingezet om de vrijwilliger of stagiair praktijkscholing te bieden. Werk in Opdracht biedt betaald werk en leidt verder op tot uitvoerder, opperaar, reparatie medewerker of administratief medewerker. Werk in Opdracht biedt jaarlijks aan ongeveer 7 werknemers een arbeidsovereenkomst van 32 uur per week. Juttersdok biedt stagemogelijkheden, vrijwilligerswerk, reïntegratie trajecten aan ongeveer 200 Jutters. Zo ontstond de samenwerking middels De Opruimlijn tussen Juttersdok en Werk in Opdracht. Hierin is afgesproken dat Werk in Opdracht  bruikbare goederen doneert aan Juttersdok.  Sinds 2008 is Werk in Opdracht een zelfstandige BV.
 
Het is de Ambitie van Werk in Opdracht om deze samenwerking ook met andere maatschappelijke kringloop organisaties aan te gaan. 

 

Meer informatie:

http://www.linkedin.com/in/ruudantonisse

http://ruudantonisse.blogspot.com

Blogs

Inboedel service, meer dan opruimen alleen

 
Het ophalen van goederen en verwijderen van vloerbedekking doe ik al sinds mijn 19e, dat is dus alweer 30 jaar geleden. Dat daar bij hoort gaatjes dichten, soms behang afstomen of spijkers uit vloeren halen, daar kwam ik later achter, toen ik de woning van mijn ouders moest opleveren aan de woningbouwvereniging. De eisen van de woonmakelaar waren dusdanig dat ik nog een week werk had, met 2 vrienden. Deze harde leerschool maakte mij duidelijk dat dit voor iedereen een zware klus moet zijn. Bovendien doe je spullen weg, die een onderdeel zijn van je herinneringen. Al die spullen hebben een verhaal van waar het gekocht is, waarom het staat waar het staat. Zo ontstond Werk in Opdracht en Juttersdok en uiteindelijk ook de verzamelnaam opruimlijn. Inmiddels staat om onze informatie een bos met allerlei organisaties die hun diensten aanbieden als boedel service, opruimklusser, kringloop koper, hoe moet je daar nu uit kiezen? Gaan al die mooie spullen en de herinnering aan je ouderlijke woning echt verloren door bij de eerste de beste zzp boedelboer met een handvol freelancers, aan te kloppen? Ik hoop het niet. Ik hoop dat u een degelijke keus maakt en kiest voor een bedrijf met een maatschappelijke doelstelling en ik hoop dat u Werk in Opdracht en Juttersdok in uw keuze meeneemt. Neem een kijkje op onze websites www.juttersdok.nl of www.werkinopdracht.eu of bel voor een gratis werkvoorbereiding met de opruimlijn 020-6892899