Werk In Opdracht

Voor een leeg, schoon opgeleverd huis! Haarlem en Amsterdam Est. 1996

         

Werk In Opdracht BV werkt zoveel mogelijk nauw samen met lokale kringloopbedrijven. De samenwerking bestaat uit het verwijderen van bruikbare goederen en doneren aan betreffende kringloopwinkel en in het bieden van leerwerk trajecten naar een opleiding of werk voor kwetsbare jongeren. Ruud Antonisse, de directeur/eigenaar van Werk In opdracht BV is dan ook altijd bezig met het opzetten van nieuwe mogelijkheden voor de jongeren die het aangaat. Werk In Opdracht is een Sociale Firma. 

Sinds januari 2021 is Ruud actief aan de slag gegaan met als doel leerwerkprojecten voor jongeren te realiseren. Dat is niets nieuws want Ruud doet al dertig jaar niets anders. Eerst bij Emmaus, toen bij pension Zeezicht, een lange periode met Stichting Het Juttersdok en feitelijk is Werk In Opdracht een uit de hand gelopen project van Ruud. Het middel is altijd Kringloop. Nu gaat het om drie projecten:

1. Het realiseren van een website voor de verkoop van kringloopgoederen en goederen die zijn ge-upcycled.  check www.boekenlamp.nl

2. Het upcyclen van goederen. Bij Upcyclen worden materialen verwerkt tot een nieuw product, waarbij de kwaliteit van het materiaal niet wordt gedegradeerd. Het materiaal wordt dus niet afgebroken, maar refashioned. De naam UP-cycling komt voort uit het feit dat de materialen zodanig worden hergebruikt dat ze meer waarde krijgen en zij omhoog bewegen in de supply chain. Vaak gehoorde termen die samengaan met upcycling zijn ‘Cradle-2-Cradle’ en circulaire economie. Beide termen zijn onder andere gericht op het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen, zonder verlies van kwaliteit of waarde. 

3. Het verspreiden van nieuws op het gebied van en over jongeren, maatschappij, werk, natuur en milieu middels de bladen Kringloopblad en www.Stageblad.online De eerste uitgave van het Kringloopblad is al uit en u kunt het ook online lezen https://janjaapschrijft.files.wordpress.com/2021/03/kringloopblad-1e-kwartaal-2021.pdf 

Ruud is op zoek naar verbinding met organisaties die met jongeren werken en een bureau en een tafel met 6 stoelen beschikbaar hebben. 

 Werk In Opdracht BV 020-6892899

Ruud Antonisse 06-51948262

Schotlandstraat 2

2034 LE Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens:

Bank:       NL56 RABO 0121 8504 47

Kamer van Koophandel Amsterdam; 34314044

BTW nr. NL8199.77.895.B01

 

 

 

 

 

 

 

Blogs

Inboedel service, meer dan opruimen alleen

 
DE KLUS

Werk in opdracht BV is het bedrijf van Ruud Antonisse waarmee hij sinds 1996 werk biedt aan o.a. jongeren. Werk In Opdracht ruimt op en doet dat veelal in samenwerking met lokale kringloopbedrijven. In deze uitgave vind je de eerste woningoplevering. Het is natuurlijk geen vrolijk verhaal als je de woning van je ouders moet leegruimen. Allerlei emoties kunnen een ontspannen ontruiming in de weg staan. Die emoties zijn vaak zwaarder dan de grootste kast van oud eiken die je je kunt voorstellen. En het ziekt voort. Je bent er niet vanaf als de woning dan eindelijk leeg is. De eerste woning die Ruud Antonisse leeg trok, betrof de woning van zijn ouders. Deze woning bevond zich in Haarlem Schalkwijk, waar hij ook is opgegroeid. Het was op zich wel logisch dat Ruud het ging doen, hij had immers al een kringloopwinkel opgericht met de Stichting het Juttersdok in Amsterdam. Het was dus niet zo gek dat zijn broers en zus direct zeiden: 'haal jij die woning maar leeg Ruud.' Hij ging aan de slag samen met twee jonge Jutters* (*lees ook kringloopblad 2021 1e kwartaal (janjaapschrijft)). Het schoot echter niet op. Bij ieder kopje, ieder meubeltje, elk fotootje, iedere kamer zat hij weer te staren en kwamen de herinneringen naar boven. De Jutters wilden gewoon lekker doorwerken/doorpakken, maar hij hield ze steeds staande met de vraag: 'Wat ga je daar mee doen?' Dus de klus duurde ruim een maand terwijl het in een week ook had gekund. De laatste twee weken werkte Ruud alleen. Hij sloopte zijn vaders kast van echt eikenhout en vond nog allerlei zaken die absoluut niet weg mochten. Na deze klus en door de vragen van klanten van het Juttersdok die graag wilden dat de Jutters alles meenamen, besloot Ruud het zakelijk te gaan doen. Omdat hij ervan overtuigd was dat het voor iedereen geen pretje is om een woning van je ouders zelf leeg te ruimen. Veel beter kun je met elkaar, met je broers en/of zussen afscheid nemen van de woning in gezamenlijkheid een periode afsluiten en de sleutels overhandigen aan een professionele boedelruimer die met respect voor goederen en omgeving aan het werk kan gaan. Nu, een kwart eeuw later heeft Ruud nog diverse nagelaten spullen van zijn ouders. Het meest dierbaar is het zakmesje met het door zijn vader opgelijmd stukje hout. Dat stukje opgelijmd hout is typerend voor Ruud's vader. Het mesje gebruikt de krantenman Ruud iedere zaterdagmorgen om de banden door te snijden die de kranten bij elkaar houden. Iedere zaterdag is het weer een ceremonie en zit 'die ouwe ' tussen de oren. Zo makkelijk als het mesje na al die jaren door die banden heen snijdt, zo moeilijk is het om dierbaren te laten gaan.