Werk In Opdracht

Voor een leeg, schoon opgeleverd huis! Haarlem en Amsterdam Est. 1996

      
 
Werk in Opdracht (WIO) verwijdert in regio's Haarlem en Amsterdam vloerbedekkingen.
Na meer dan vijfentwintig jaar ervaring zijn wij vloerbedekking verwijderaar specialist.
Vaak combineren wij dit werk met het volledig veegschoon opleveren van woningen. Dit werk doen wij in smaenwerking met kringloop en recycling bedrijven. Wij streven naar een zo hoog mogelijk percentage hergebruik van materialen en goederen. 
Er zijn veel soorten vloerbedekkingen en de meeste liggen vast. Op de foto's
hierboven ziet u een voorbeeld van een vloer met een eenvoudig vinyl vloerbedekking.
Meestal verwijderen wij tevens de ondervloeren indien de opdrachtgever dit verlangt. Toch is het niet altijd verstandig de ondervloer te verwijderen. Zeker niet als onder de ondervloer een houten vloer met planken zit. Vaak heeft de ondervloer namelijk ook een egaliserende werking, zeker met een plankenvloer. 
Vloerbedekkingen kunnen de kosten voor het opleveren van de woning flink verhogen. 
Werk In Opdracht geeft vooraf een offerte af op basis van een vastgestelde prijs zodat u niet voor
verrassingen komt te staan qua kosten.
 
WIO is voor u een zorg minder!

 

 

 mnmnmn

Blogs

Inboedel service, meer dan opruimen alleen

 
DE KLUS

Werk in opdracht BV is het bedrijf van Ruud Antonisse waarmee hij sinds 1996 werk biedt aan o.a. jongeren. Werk In Opdracht ruimt op en doet dat veelal in samenwerking met lokale kringloopbedrijven. In deze uitgave vind je de eerste woningoplevering. Het is natuurlijk geen vrolijk verhaal als je de woning van je ouders moet leegruimen. Allerlei emoties kunnen een ontspannen ontruiming in de weg staan. Die emoties zijn vaak zwaarder dan de grootste kast van oud eiken die je je kunt voorstellen. En het ziekt voort. Je bent er niet vanaf als de woning dan eindelijk leeg is. De eerste woning die Ruud Antonisse leeg trok, betrof de woning van zijn ouders. Deze woning bevond zich in Haarlem Schalkwijk, waar hij ook is opgegroeid. Het was op zich wel logisch dat Ruud het ging doen, hij had immers al een kringloopwinkel opgericht met de Stichting het Juttersdok in Amsterdam. Het was dus niet zo gek dat zijn broers en zus direct zeiden: 'haal jij die woning maar leeg Ruud.' Hij ging aan de slag samen met twee jonge Jutters* (*lees ook kringloopblad 2021 1e kwartaal (janjaapschrijft)). Het schoot echter niet op. Bij ieder kopje, ieder meubeltje, elk fotootje, iedere kamer zat hij weer te staren en kwamen de herinneringen naar boven. De Jutters wilden gewoon lekker doorwerken/doorpakken, maar hij hield ze steeds staande met de vraag: 'Wat ga je daar mee doen?' Dus de klus duurde ruim een maand terwijl het in een week ook had gekund. De laatste twee weken werkte Ruud alleen. Hij sloopte zijn vaders kast van echt eikenhout en vond nog allerlei zaken die absoluut niet weg mochten. Na deze klus en door de vragen van klanten van het Juttersdok die graag wilden dat de Jutters alles meenamen, besloot Ruud het zakelijk te gaan doen. Omdat hij ervan overtuigd was dat het voor iedereen geen pretje is om een woning van je ouders zelf leeg te ruimen. Veel beter kun je met elkaar, met je broers en/of zussen afscheid nemen van de woning in gezamenlijkheid een periode afsluiten en de sleutels overhandigen aan een professionele boedelruimer die met respect voor goederen en omgeving aan het werk kan gaan. Nu, een kwart eeuw later heeft Ruud nog diverse nagelaten spullen van zijn ouders. Het meest dierbaar is het zakmesje met het door zijn vader opgelijmd stukje hout. Dat stukje opgelijmd hout is typerend voor Ruud's vader. Het mesje gebruikt de krantenman Ruud iedere zaterdagmorgen om de banden door te snijden die de kranten bij elkaar houden. Iedere zaterdag is het weer een ceremonie en zit 'die ouwe ' tussen de oren. Zo makkelijk als het mesje na al die jaren door die banden heen snijdt, zo moeilijk is het om dierbaren te laten gaan.