Werk In Opdracht

Voor een leeg, schoon opgeleverd huis! Haarlem en Amsterdam Est. 1996

Recensies van klanten

Inleiding en verantwoording: Werk In Opdracht heeft sinds 1996 honderden woningen opgeleverd. Wij zijn niet onfeilbaar en hebben in het verleden allerlei avonturen beleeft om woningen geheel naar wens van de klant opgeleverd te krijgen. 

Zo hebben wij een keer alle electra uit een woning verwijderd. De klant vond dat we de electra dozen wel erg mooi hadden schoon gemaakt. Ze leken wel nieuw. ;-) (we durfden de klant niet te vertellen wat er werkelijk was gebeurd).

Een verkeerde box (die van de buren) leeg gehaald, Gelukkig was de buurman alleen maar blij want het had al eerder opgeruimd moeten worden. Hij wilde alleen graag zijn fiets terug. Die hadden we gelukkig nog.

Alle plinten uit een woning verwijderd. Bij de oplevering zei de medewerker van de woningbouw opeens: 'Waren er geen plinten meer in het huis?' Wij hadden het ook niet in de gaten gehad. De opleveraar was zelf niet bij de klus geweest. We hadden een uitzendkracht alleen in de woning laten vegen en de laatste dingetjes laten opruimen. Hij dacht dat plinten eruit moesten. Binnen 1 dag hadden we nieuwe plinten geplaatst en een bos bloemen aan de woningbouiw gegeven voor het geduld. De oplevering was een dag te laat. De klant kreeg geen extra kosten. 

Een lade uit een kast van 3 hoog naar beneden laten vallen. Dat liep maar net goed af. De medewerker beneden wist opzij te springen. Sinds die ervaring hebben alle medewerkers een VCA diploma. (veilig werken in de bouw) en we werken niet meer met touw en wiel maar met lift die we huren met een professional ernaast en een helm op het hoofd.

Een week te vroeg in een woning met de klus gestart. de klant lag nog te slapen toen we het bed wilde verwijderen. Het leverde een hilarisch moment op en we hebben de man belooft een week later terug te komen.

 

Al met al staan wij voor ons werk en lopen niet weg zonder een oplossing te hebben gevonden met de opdrachtgever. We werken standaard met:

een startdatum. De datum dat wij er in mogen.

Een verwachte opleveringsdatum. Dat de klant de woning kan controleren.

Een maximale uitloopdatum. De dag dat het werk echt klaar moet zijn voor definitieve oplevering. We zijn meestal een week voor deze datum klaar met het werk.

 

Hieronder vindt u een klein aantal van de tevreden klanten die we de afgelopen 25 jaar met plezier hebben mogen helpen. We plaatsen om privacy redenen niet standaard recensies. 

Een paar voorbeelden van onze tevreden klanten:

Ik wil “ werkinopdracht “ bij deze bedanken voor de ontruiming van de woning van mijn moeder na haar overlijden.

De huurwoning moest “ bezemschoon “ opgeleverd worden waar ik behoorlijk tegen op zag want ze had heel wat spullen,en in de hele woning lag ook tapijt ( gelijmd ) wat er uit moest.

Bij het intake gesprek heb ik alles met de medewerker van WIO doorgesproken en een paar dagen later was de klus geklaard,voor ook nog een erg schappelijke prijs.

De hele woning was leeg tot op de schroeven in de muur aan toe ,keurig afgeleverd.Volgens de buren hebben ze ook erg netjes gewerkt zonder overlast te bezorgen.

Ik ben erg blij dat ik het bedrijf “ werkinopdracht “ heb benaderd voor deze klus ,ze hebben enorm veel werk uit handen genomen,ik had zelf genoeg te doen wat betreft regelen begrafenis ,administratie enz.

Dus nogmaals bedankt Werk In Opdracht voor het regelen van alles ik ben jullie erg dankbaar.

Met vriendelijke groet,

Rob.v.Leeuwen

============================================================================================================

Wij, en dus jullie zeker, kregen gisteren een 10 met een griffel van de opzichter van de Key. Hij was zeer te spreken over hoe de woning er uitzag.

 

Hartelijke groet, Elly Wolfs

======================================================================================================= 

Het witte plafond is vol lof door de heer V. bewonderd en was ook van jou een goed advies. Ook vond hij dat het na 40 jaar bewoning keurig uitzag. 
De andere flatbewoners, die ik gesproken heb vonden dat jullie het keurig deden en zoveel mogelijk ook met hen rekening hielden.  Ook jullie melding aan alle bewoners is heel goed gevallen.  Heb begrepen dat na onze oplevering de hel zo nu en dan losbrak, want ze schijnen alles weggebroken te hebben. Maar dat hoor ik nog. Zelf denk ik dat de huur enorm opgehoogd wordt. Ben zelf ook heel tevreden over de gang van zaken  en vooral ook de communicatie via telefoon of email. 
 
Rik Cramer

 ===========================================================================================================Hallo Ruud, Vandaag zijn er twee jongens bij mij geweest op van alles mee te nemen. Wil even de complimenten geven! Hard en snel gewerkt, netjes, vriendelijk en niet eens tijd voor een glaasje water! ;-) groeten, Carmen

============================================================================================================Wat een werk heeft u mij bespaart!

Het opruimen van een woning was een klus waar ik, gelukkig, nog niet eerder mee te maken heb gehad. Nu helaas wel, aangezien mijn vader is overleden en ik daardoor het ouderlijke huis moest opleveren. Ik had geen idee waar te beginnen en hoe het aan te pakken. Mijn vader heeft er de laatste jaren van zijn leven alleen gewoond en niet echt omgekeken naar de woning zal ik maar zeggen.

Wat fijn dat u het werk voor mij kon doen en een prettige gedachte is dat alle mooie meubels van mijn ouders nu via kringloop een nieuw leven vinden. Ik ga u zeker aanbevelen als vrienden van mij voor dezelfde uitdaging komen te staan. Ik had op het moment al genoeg aan het emotionele gegeven dat ik nu echt geen ouderlijk huis meer heb en het afscheid nemen van mijn vader. Hartelijk dank mensen! mw C. Wagen 

============================================================================================================"Gisteren heeft een ploeg van Werk in Opdracht het voormalige  appartement van mijn vader opgeruimd. De hele klus is tot volle tevredenheid geklaard, mijn complimenten. Het tweede deel van de factuur is inmiddels ook overgemaakt. Met vriendelijke groet, Hans Steensma

============================================================================================================ "In de loop van april werd duidelijk dat wij na onze verhuizing niet zelf de definitieve oplevering van ons oude huis aan de woningbouwcorporatie zouden kunnen verzorgen. Wij hebben u toen gevraagd dit voor ons te realiseren. Er moest nog veel gebeuren. Gordijnen, lamellen, rails, elektriciteiten dragen, vloerbedekking, stellingen en nog in de woning aanwezige goederen moesten verwijderd worden en alle nog achter gebleven gaten moesten weer gedicht worden. Met name in de box moest veel gebeuren (stellingen, kasten, kabels, achtergebleven goederen enz.) U vroeg een kopie van het voor-inspectie rapport en beloofde ons conform de hierin gestelde eisen de woning op te leveren. Voor ons was het toen afwachten. Op 31 mei ging u aan de gang op 1 juni kregen wij de sleutel terug. WIj vonden dat u een fantastisch stuk werk geleverd had.Op 7 juni was de eind-inspectie en oplevering aan de woningcorporatie. Toevallig kwam ik de inspecteur/ inspecteur/opzichter al beneden bij de box tegen en stelde voor daar gelijk te beginnen. De opzichter vond het prachtig, mooi en schoon en zo ging het door ook boven in de woning vond hij alles prachtig, mooi en schoon. Aan het einde bedankte hij ons nogmaals voor de prachtige oplevering.

Wij waren hier natuurlijk zeer gelukkig mee, maar beseften wel dat het voornamelijk uw werk geweest was. Nogmaals hartelijk dank en wij kunnen u recommanderen. Met vriendelijke groeten, hoogachtend,  De heer G.D. den Ouden

 ===========================================================================================================Na het overlijden van mijn schoonzusje en de opname van haar demente echtgenoot (mijn allerliefste broer) moest ik hun woning leegruimen. Mijn broer had er een pakhuis van gemaakt. Al mijn zorgen om binnen korte tijd alles leeg te ruimen verdwenen als sneeuw voor de zon na een telefoontje met de firma Werk in Opdracht. Ik ben zeer tevreden met hun werk, de prijs is redelijk, en adviseer dan ook iedereen aan om met hen contact op te nemen als U met zo'n pijnlijk probleem geconfronteerd wordt. 

Johan Degewij

============================================================================================================Wij hebben Werk in Opdracht ingeschakeld voor het leeghalen van het huis van onze overleden vader. Een enorme klus, waar wijzelf eerlijk gezegd nogal tegenop zagen. Na het intakegesprek werd al snel duidelijk dat zij de klus snel, en tegen een zeer redelijk tarief, voor ons konden klaren.

 Wat mij aansprak was niet alleen het praktische gedeelte (organisatie vergunningen voor de containers, ritjes naar de milieustraat, afspraken met de verschillende kringloopwinkels), maar ook de vriendelijke en flexibele benadering van de medewerkers. Als kers op de taart wachtte mij nog een verrassing toen het pand eenmaal helemaal leeg was: ze hadden ergens tussen alle spullen nog een geboortetegeltje van mij gevonden "die wilde ik vast wel hebben".

Kortom, het was een hele prettige samenwerking. Ik zou iedereen aanraden om dit soort verdrietige klussen uit te besteden. Bovendien is het een fijn idee dat zoveel mogelijk naar de kringloop (en dus niet naar de stort) gaat.

Fam. Bijvank-Amsterdam 

 ===========================================================================================================

 Geachte heer Antonisse, Bij deze wil ik u en uw medewerkers van Werk In Opdracht BV hartelijk bedanken voor de wijze, waarop zij er voor gezorgd hebben, dat de woning aan de ....straat veegschoon opgeleverd kon worden. Ik vind dat de opruimploeg snel en zeer vakkundig de klus geklaard hebben.

Met vriendelijke groet, meneer H.K.

 ===========================================================================================================  Klant aan de telefoon met kantoor: “Wat ik u nog

   "Afgelopen woensdag vond de eindinspectie van …straat plaats. De inspecteur had het binnen tien minuten gezien: prima in orde. wat hij overigens niet zag, was het ene overgebleven kapotte glas-in-lood-ruitje. Ik heb wijselijk mijn mond gehouden. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor de manier waarop je je bedrijf hebt ingezet bij de ontruiming van de woning. Heel professioneel en vooral ook heel slagvaardig. Dank dus voor alle medewerking in de eerste ronde van de werkzaamheden en vooral ook bij de uitvoering van de zeer krap-bemeten tweede ronde. De zakelijke afwikkeling van het een en ander wacht ik rustig af. In mij heb je verder een wandelende reclamezuil voor je bedrijf.”

 De heer Henk van Gessel

 ===========================================================================================================

“ Aan ieder die mee gewerkt hebben om de –straat leeg en netjes hebben gemaakt:

Ik heb van de huisbaas gehoord dat het niet vaak voorkomt dat het zo netjes word afgeleverd dat is te danken aan jullie mijn hartelijke dank daarvoor, groetjes”

Mevrouw T. Loos den oever

 ===========================================================================================================

 In de periode 1 december t/m 15 december heeft Werk In Opdracht BV de oude locatie van de Spoedkliniek voor Dieren Amsterdam BV veegschoon opgeleverd.

 Het betrof een uitzonderlijke klus, daar het om heel veel verschillende ruimtes ging & er een aantal, voor WIO BV, bijzondere werkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Dit betrof onder andere het verwijderen van de airco-installatie, van zuurstofleidingen, dataleidingen, het slopen van een aantal muurtjes, en afvoeren van diverse spullen en materialen.

 De medewerkers van Werk In Opdracht hebben hard gewerkt, heel veel moeten sjouwen en een aantal onhygiënische werkzaamheden (vloeren bij de dierenhokken verwijderen) verricht, waarvoor ik hier graag mijn complimenten uit spreek.

 Het was voor mij als directeur heel plezierig om te weten dat ik me niet meer met het oude pand hoefde bezig te houden. Ik kon al mijn aandacht geven aan de nieuwe locatie (www.mcvoordieren.nl). Bovendien gingen alle bruikbare goederen naar de kringloop, als maatschappelijk verantwoord ondernemer juich ik dit natuurlijk van harte toe. Bij de oplevering met de verhuurder moesten er nog een aantal puntjes op de i worden gezet, dit werd nog diezelfde dag door Werk In Opdracht geregeld. Kortom ook voor bedrijven is de inzet van Werk In Opdracht een aanrader. Ik ben blij dat ik deze opdracht uit handen heb gegeven en zeer tevreden over het resultaat.

 mw T. Ernst, directeur Spoedkliniek voor Dieren

 ===========================================================================================================

   “Toen mijn oud-oom (die een fervent knutselaar en verzamelaar was), overleed bleef de familie achter met een huurwoning vol met spullen. Werk in opdracht heeft ons bij het leeg opleveren van het huis aan de woningbouwvereniging zeer goed geholpen. Zo goed zelfs dat ook de loszittende plinten waren verwijderd. (deze werden overigens na constatering hiervan direct weer teruggeplaatst.)

Toen onlangs de oma van mijn vriendin overleed hebben we werk in opdracht weer ingeschakeld. afgelopen week is ook haar woning tot volle tevredenheid opgeleverd.”

De heer M. ten Berge

============================================================================================================

Ruud is op zoek naar verbinding met organisaties die met jongeren werken.

Werk In Opdracht BV 020-6892899

Ruud Antonisse 06-51948262

Andalusië 61, 2037AV Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens:

Bank:       NL56 RABO 0121 8504 47

Kamer van Koophandel Amsterdam; 34314044

BTW nr. NL8199.77.895.B01

 

 

Blogs

Inboedel service, meer dan opruimen alleen

 

Het vinyl van de vloer verwijderen inclusief lijmresten kan een pittig klusje zijn. 

 

Zo was daar vorig jaar november een vloer waarvan Ruud dacht dat de vinyl vloerbedekking los op het beton lag. Toen hij bij de klant was om een offerte gratis uit te brengen had hij gekeken aan de muurzijde van de vloer of het los lag. Dat bleek het geval. Toen na een dag alle goederen uit de woning waren verwijderd en deels naar de Kringloopwinkel waren gebracht, wilde hij verder gaan met de woning ontruiming door de vloerbedekking op te rollen en te verwijderen. Dat ging niet van het leien dakje. Het bleek namelijk dat de vinyl vast gelijmd zat aan de betonnen vloer aan de binnenzijde. Alleen langs de muren lag de vloerbedekking los. Het leek of degene die de vloerbedekking had geplaatst terplaatse een emmer lijm had leeggegooid en zo naar buiten toe de lijm had verdeeld over de gehele vloer. Ruud moest met zwaarder materieel aan de slag en zo kon het zijn dat het klusje, wat normaal gesproken hooguit een half uurtje werk was, nu twee hele dagdelen bloed, zweet en tranen had gekost. ook het verwijderen van de lijmresten moest per centimeter worden uitgevoerd. De vloer moest uiteraard voor de nieuwe huurder weer netjes glad zijn. De klant kreeg hiervoor geen extra rekening omdat het gewoon onder de service valt, en de offerte altijd een fixed price betreft. Hetgeen wilt zeggen, het wordt niet duurder en ook niet goedkoper. De prijs staat van te voren vast. Na deze klus kijkt Ruud weer wat beter of de vloer wel los ligt. Maar hier leer je van en na ruim 25 jaar ervaring leer je nog altijd van je fouten. 

 

 

DE KLUS en Petr

Je kunt maar beter geen circusartiest als collega woningontruimer hebben. Peter, of eigenlijk Petr in goed Russisch, werkte voor de kringloopwinkel waar Werk In Opdracht regelmatig mee samenwerkte. Hij was jaren geleden in Nederland blijven hangen op zoek naar de vrijheid en een leuke Hollandse vrouw. Dat viel hem zwaar. Die vrijheid in Nederland was ver te zoeken met die Hollandse vrouw. Dat was althans standaard zijn grap. Petr had jaren rondgereisd met verschillende circussen. Al van vroege leeftijd af. Hij was 16 dat hij voor het eerst op reis ging. Het zat niet in de familie. Zijn vader was boer en zijn moeder ook. Hij had 3 broers en een zus als ik het me goed herinner. Maar in ieder geval dat hij in Nederland kwam wonen was vanwege zijn leeftijd, de acrobatiek wat te zwaar werd en zijn act te gedateerd. Allemaal zijn eigen woorden. Dat weerhield hem er niet van om regelmatig wat van die oude acts te pas en meestal te onpas te demonstreren aan zijn collega’s, voorbijgangers en wel liefst zo hoog mogelijk. Moesten wij met Werk in Opdracht en de Kringloop een woning helemaal leeghalen op de eerste etage van een flat met 10 verdiepingen, kon het zomaar zijn dat mijnheer op de reling op 10hoog boven die afgrond zijn ochtendritueel bezigde. Balancerend op die reling trok dat regelmatig nogal wat bekijks. Zo was er eens een hoop kabaal buiten. Kees en ik liepen naar buiten, we hadden al zo’n vermoeden wat het geval zou kunnen zijn. Sirenes, zwaailichten mensen die naar boven keken, wij dus ook. Niks te zien. Wij naar boven, komen we Petr tegen in de boeien tussen twee potige agenten. Hij moest mee naar het bureau. Ik probeerde nog iets en zei: ‘Mijnheer agent, hij is mijn collega, dit doet hij wel vaker. Hij weet wat hij doet en het is toch onschuldig?” De agent keek mij aan, de andere agent ook en Petr zei de legendarische woorden:’ Nee Ruud, sorry, laat maar, ze zullen mij op het vliegtuig zetten naar Rusland’ Verbluft liet hij ons staan. Terug in de Kringloopwinkel vertelden wij wat wij met Petr hadden meegemaakt. De kringloopmedewerkers begonnen hardop te lachen en Betty legde ons uit waarom. Petr had geen geld om naar Rusland te gaan en had bedacht zich op te laten pakken door de politie en dan, omdat zijn verblijfsvergunning opzettelijk was verlopen, zich gratis naar moedertje Rusland zou laten vervoeren. Petr was banenpooler en zijn arbeidscontract liep onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam had zodoende een illegaal aan het werk gehad en bij de kringloop gedetacheerd. Wat hebben we gelachen. Een maand later of zo kregen we een kaartje van die acrobaat met de vraag of wij zijn vriendin de groeten wilde doen. Wat een grappenmaker. Hij had clown moeten worden.

DE KLUS

Werk in opdracht BV is het bedrijf van Ruud Antonisse waarmee hij sinds 1996 werk biedt aan o.a. jongeren. Werk In Opdracht ruimt op en doet dat veelal in samenwerking met lokale kringloopbedrijven. In deze uitgave vind je de eerste woningoplevering. Het is natuurlijk geen vrolijk verhaal als je de woning van je ouders moet leegruimen. Allerlei emoties kunnen een ontspannen ontruiming in de weg staan. Die emoties zijn vaak zwaarder dan de grootste kast van oud eiken die je je kunt voorstellen. En het ziekt voort. Je bent er niet vanaf als de woning dan eindelijk leeg is. De eerste woning die Ruud Antonisse leeg trok, betrof de woning van zijn ouders. Deze woning bevond zich in Haarlem Schalkwijk, waar hij ook is opgegroeid. Het was op zich wel logisch dat Ruud het ging doen, hij had immers al een kringloopwinkel opgericht met de Stichting het Juttersdok in Amsterdam. Het was dus niet zo gek dat zijn broers en zus direct zeiden: 'haal jij die woning maar leeg Ruud.' Hij ging aan de slag samen met twee jonge Jutters* (*lees ook kringloopblad 2021 1e kwartaal (janjaapschrijft)). Het schoot echter niet op. Bij ieder kopje, ieder meubeltje, elk fotootje, iedere kamer zat hij weer te staren en kwamen de herinneringen naar boven. De Jutters wilden gewoon lekker doorwerken/doorpakken, maar hij hield ze steeds staande met de vraag: 'Wat ga je daar mee doen?' Dus de klus duurde ruim een maand terwijl het in een week ook had gekund. De laatste twee weken werkte Ruud alleen. Hij sloopte zijn vaders kast van echt eikenhout en vond nog allerlei zaken die absoluut niet weg mochten. Na deze klus en door de vragen van klanten van het Juttersdok die graag wilden dat de Jutters alles meenamen, besloot Ruud het zakelijk te gaan doen. Omdat hij ervan overtuigd was dat het voor iedereen geen pretje is om een woning van je ouders zelf leeg te ruimen. Veel beter kun je met elkaar, met je broers en/of zussen afscheid nemen van de woning in gezamenlijkheid een periode afsluiten en de sleutels overhandigen aan een professionele boedelruimer die met respect voor goederen en omgeving aan het werk kan gaan. Nu, een kwart eeuw later heeft Ruud nog diverse nagelaten spullen van zijn ouders. Het meest dierbaar is het zakmesje met het door zijn vader opgelijmd stukje hout. Dat stukje opgelijmd hout is typerend voor Ruud's vader. Het mesje gebruikt de krantenman Ruud iedere zaterdagmorgen om de banden door te snijden die de kranten bij elkaar houden. Iedere zaterdag is het weer een ceremonie en zit 'die ouwe ' tussen de oren. Zo makkelijk als het mesje na al die jaren door die banden heen snijdt, zo moeilijk is het om dierbaren te laten gaan.

 

Ruud is op zoek naar verbinding met organisaties die met jongeren werken.

Werk In Opdracht BV 020-6892899

Ruud Antonisse 06-51948262

Andalusië 61, 2037AV Haarlem

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens:

Bank:       NL56 RABO 0121 8504 47

Kamer van Koophandel Amsterdam; 34314044

BTW nr. NL8199.77.895.B01